Koreea & China Tour
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Conectare

Mi-am uitat parola

Cuvinte-cheie

Ultimele subiecte
» ce zi e azi?
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:17 am Scris de Roxy_Yumi

» din 5 in 5
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:17 am Scris de Roxy_Yumi

» din 10 in 10
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:16 am Scris de Roxy_Yumi

»  Savoare din Jeonju: Miyeok Guk
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:13 am Scris de Roxy_Yumi

» ARANJAREA MESEI:
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:12 am Scris de Roxy_Yumi

» Bucataria coreeana II
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:11 am Scris de Roxy_Yumi

»  Sarbatori
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:07 am Scris de Roxy_Yumi

» Saebae
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeLun Iun 25, 2012 11:01 am Scris de Roxy_Yumi

» dae jang geum
ARANJAREA MESEI: Icon_minitimeSam Dec 24, 2011 4:08 am Scris de Roxy_Yumi

Mai 2024
LunMarMierJoiVinSamDum
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Calendar Calendar

Parteneri
ARANJAREA MESEI: 00776010
forum gratuit

ARANJAREA MESEI: S2wimc ARANJAREA MESEI: 10wmemg Korea

ARANJAREA MESEI:

In jos

ARANJAREA MESEI: Empty ARANJAREA MESEI:

Mesaj Scris de Roxy_Yumi Lun Iun 25, 2012 11:12 am

Este unul din aspectele cele mai importante ale bucatariei coreene.Este unic atat ca selectie a felurilor de mancare,cat si ca forma de prezentare.
Diferita de bucataria vecinilor,in cea coreeana,mancarurile se servesc simultan nu consecutiv.
Meniul traditional ( hanjungsik),contine un numar mare de feluri,astfel incat masa plina aduce a banchet.
Obligatoriu,fiecarei persoane se serveste un vas cu supa si un fel cu orez.
Aranjamentul clasic de tip"bansang" sau "bapsang" se bazeaza pe un bol de orez,ca fel principal.Bolul este acompaniat de o supa,o farfurie cu kimchi si o selectie de garnituri(chup)
Aranjamentul de tip "myunsang" se bazeaza,ca fel principal,pe taitei.
Punerea mesei cere ca pentru fiecare persoana sa existe un vas cu orez, in stanga si un vas cu supa,in dreapta,asezate in fata.
In spatele acestora urmeaza un rand ce contine sosuri si kimchi.Urmeaza garniturile asezate pe laterale.Ganiturile calde stau pe flancul drept,cele reci pe flancul stang.
Daca sunt servite feluri comune ca tocanele( chige) si taiteii,vasele acestora se aranjeaza in centrul messei.
Langa fiecare bol cu supa se aseaza o lingura si o pereche de betisoare.Tacamul cel mai folosit in servire este lingura si nu betisoarele.Orezul,supa si tocanele se servesc cu lingura.Betisoarele sunt folosite la garniturile fara sos.Lingura si betisoarele nu se utilizeaza simultan.
Mancarea coreeana se serveste in vase mai mari si grele,fata de Japonia si China,unde sunt folosite vase mici,ca sa fie apropiate de gura in timp ce se mananca.
Roxy_Yumi
Roxy_Yumi
FORUM DESIGNER
FORUM DESIGNER

Balanta Mistret
Mesaje : 426
Data de inscriere : 29/07/2011
Varsta : 28
Localizare : Bistrita~Nasaud {Josenii~Bargaului}

http://se7enworld.forumcreativ.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum