Savoare din Jeonju: Miyeok Guk
Pagina 1 din 1
Savoare din Jeonju: Miyeok Guk
Miyeok este o supa traditionala coreeana care este servita, in general, cu ocazia zilelor de nastere ca o amintire a ceea ce a insemnat prima mancare a omului prin intermediul laptelui mamar, aceasta fiind adesea aleasa de viitoarele sau proaspetele mamici, datorita calciului si iodului pe care il contine si care stimuleaza productia de lapte si fluidizeaza sangele. Se crede ca consumul de Miyeok Guk (Supa Miyeok) in ziua aniversarii tale iti va aduce noroc pentru anul urmator.
Datorita faptului ca este recunoscuta ca fiind o supa cu multi nutrienti, Miyeok Guk se bucura de popularitate pe toata perioada anului, atat in restaurante, cat si in casele din Coreea.
• Ingrediente
20g alge
2 cani cu apa
10g carne de vita
2 lingurite de usturoi maruntit
2 lingurite ulei de susan
1/3 lingurita de piper
3 lingurite sos de soia
½ lingurita de sare
1 lingurita de untdelemn
¼ ceapa tocata marunt
• Mod de preparare
Intr-un bol de ceramica, puneti algele impreuna cu 2 lingurite de ulei de susan, usturoiul si carnea de vita. Lasati la prajit pana se patrunde bine carnea.
Apoi adaugati apa si lasati sa fiarba. Luati cu o paleta spuma ce se formeaza deasupra
Dupa ce nu se mai formeaza spuma, adaugati sosul de soia, sarea, piperul si untdelemnul.
Si supa e gata.
Sursa: koreafilm
Datorita faptului ca este recunoscuta ca fiind o supa cu multi nutrienti, Miyeok Guk se bucura de popularitate pe toata perioada anului, atat in restaurante, cat si in casele din Coreea.
• Ingrediente
20g alge
2 cani cu apa
10g carne de vita
2 lingurite de usturoi maruntit
2 lingurite ulei de susan
1/3 lingurita de piper
3 lingurite sos de soia
½ lingurita de sare
1 lingurita de untdelemn
¼ ceapa tocata marunt
• Mod de preparare
Intr-un bol de ceramica, puneti algele impreuna cu 2 lingurite de ulei de susan, usturoiul si carnea de vita. Lasati la prajit pana se patrunde bine carnea.
Apoi adaugati apa si lasati sa fiarba. Luati cu o paleta spuma ce se formeaza deasupra
Dupa ce nu se mai formeaza spuma, adaugati sosul de soia, sarea, piperul si untdelemnul.
Si supa e gata.
Sursa: koreafilm
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|
Lun Iun 25, 2012 11:17 am Scris de Roxy_Yumi
» din 5 in 5
Lun Iun 25, 2012 11:17 am Scris de Roxy_Yumi
» din 10 in 10
Lun Iun 25, 2012 11:16 am Scris de Roxy_Yumi
» Savoare din Jeonju: Miyeok Guk
Lun Iun 25, 2012 11:13 am Scris de Roxy_Yumi
» ARANJAREA MESEI:
Lun Iun 25, 2012 11:12 am Scris de Roxy_Yumi
» Bucataria coreeana II
Lun Iun 25, 2012 11:11 am Scris de Roxy_Yumi
» Sarbatori
Lun Iun 25, 2012 11:07 am Scris de Roxy_Yumi
» Saebae
Lun Iun 25, 2012 11:01 am Scris de Roxy_Yumi
» dae jang geum
Sam Dec 24, 2011 4:08 am Scris de Roxy_Yumi